Zeesan Vanilya ve Çilek ile Şarlot Pasta
Zeesan Vanilya ve Çilek ile Şarlot Pasta
Reçete
İçindekiler | Miktar | Birim |
---|---|---|
Pandispanya için | ||
Biscamix Flex Pandispanya Miksi | 400 | gr |
Yumurta | 400 | gr |
Su | 35 | gr |
Emülgatör | 3 | gr |
Zeesan Vanilya için | ||
Zeesan Vanilya | 300 | gr |
Su | 325 | gr |
Whipra Sıvı Şanti | 1500 | gr |
Zeesan Çilek için | ||
Zeesan Çilek | 300 | gr |
Su | 325 | gr |
Whipra Sıvı Şanti | 1500 | gr |
Dekorasyon | ||
Paletta Miroir Sade Jöle | 50 | gr |
Pirinç fındık |
Hazırlanışı
Pandispanya için, tüm malzemeler mikserde 1 dakika yavaş, 5 dakika hızlı devirde karıştırılır. 40x60 cm tepsi üzerine 750 gr karışım dökülür. Taban fıtında alt: 165°C , üst: 185°C sıcaklıkta 12 dakika pişirilir.
Zeesan karışımları için, su ve zeesan miksi karıştırıldıktan sonra yarı çırpılmış şanti eklenir ve tekrar karıştırılır.
Dekorasyon için, pandispanya piştikten ve soğuduktan sonra 17cm’lik pasta çemberi ile pandispanya porsiyonlanır. Çember içerisine şeffaf plastik dolanır ve 70 gr pandispanya dilimi yerleştirilir. 320 gr zeesan çilek ve 320 gr zeesan vanilya doldurulur. 1 gün buzdolabında bekletilip çemberden çıkarılır ve üzerine Paletta Miroir Sade Jöle sürülür.
*Bu reçeteden 6 adet elde edilmektedir. Ürün gramajı yaklaşık 700-720 gr dır.