Zeesan Çilek ve Neutral ile Islak Kek
Zeesan Çilek ve Neutral ile Islak Kek
Reçete
İçindekiler | Miktar | Birim |
---|---|---|
Islak Kek | ||
Burdenno Islak Kek Miksi | 500 | gr |
Yumurta | 195 | gr |
Sıvı Yağ | 205 | gr |
Su | 95 | gr |
Çilekli Zeesan | ||
Zeesan Çilek | 100 | gr |
Su | 125 | gr |
Whipra Sıvı Şanti | 250 | gr |
Naturel Zeesan | ||
Zeesan Neutral | 50 | gr |
Su | 50 | gr |
Whipra Sıvı Şanti | 250 | gr |
Cookie | ||
Un | 125 | gr |
Margarin | 100 | gr |
Toz Şeker | 150 | gr |
Cookiemiks LS | 250 | gr |
Su | 75 | gr |
Tereyağı | 25 | gr |
Dekorasyon | ||
Paletta Miroir Soğuk Jöle Sade | 100 | gr |
Cookiemiks Parçaları | 3 | gr |
Hazırlanışı
Islak kek için, önce sıvı bileşenler ardından kek miksi mikser haznesine koyulur ve düz palet yardımı ile 5 dakika karıştırılır. 25x35 cm lik kalıp içerisine 500 gr karışım koyulur. Taş taban fırında alt: 165°C , üst: 185°C'de 40-50 dakika pişirilir.
Zeesan için, su ve Zeesan Çilek karıştırıldıktan sonra yarı çırpılmış şanti ile karıştırılır.
Cookie için, tüm malzemeler karıştırılır ve 40x60 cm tepside, taş taban fırında alt: 165°C, üst: 185°C'de 20 dakika pişirilir.
Dekorasyon için, kalıbından çıkarılan kekin üzerine 700 gr Zeesan Çilek ve 350 gr Zeesan Neutral yayılır. 5x10 cm ölçülerinde kesilit, üzerine cookiemiks kırıntıları serpiştirilir.
Bu reçeteden 18 adet elde edilir. Son ürün gramajı yaklaşık 90-95 g dir.