Reçeteler Reçeteler

Yılbaşı Keki

Reçete

İçindekiler Miktar Birim
Malzemeler 1
Caramellooo Kek Toz Karışım 500 gr
Sıvıyağ 125 gr
Su 125 gr
Yumurta 125 gr
Kuru Üzüm 30 gr
Fındık Parçaları 30 gr
Kuru Kayısı (küp küp doğranmış) 20 gr
Portakal Şekerlemesi (küp küp doğranmış) 30 gr
Ceviz Parçacıkları 10 gr
Kurutulmuş Yaban Mersini 10 gr
Malzemeler 2
Paletta Hot Sade Jöle 100 gr
Kuru Üzüm 5 gr
Fındık Parçaları 5 gr
Kuru Kayısı (küp küp doğranmış) 20 gr
Portakal Şekerlemesi (küp küp doğranmış) 20 gr
Ceviz Parçacıkları 5 gr
Kurutulmuş Yaban Mersini 5 gr
Kavrulmuş Fike Badem 5 gr
Maro Marzipan 5 gr

Hazırlanışı

Malzemeler 1’de yer alan tüm malzemeler mikser kazanına koyulur, 5 dakika düşük devirde karıştırılır. Karışım her biri 400 gr olacak şekilde kek kalıplarına dökülür ve taban fırında alt:165°C üst:185°C sıcaklıkta 35 dakika, konveksiyonel fırında 130°C sıcaklıkta 30-35 dakika pişirilir. Fırından çıktıktan sonra soğumaya bırakılır ve soğuduktan sonra üzerine Paletta Hot Sade jöle sürülülüp Malzemeler 2’de yer alan tüm malzemeler ile dekore edilir.

Yılbaşı Keki