Yılbaşı Keki
Yılbaşı Keki
Reçete
İçindekiler | Miktar | Birim |
---|---|---|
Malzemeler 1 | ||
Caramellooo Kek Toz Karışım | 500 | gr |
Sıvıyağ | 125 | gr |
Su | 125 | gr |
Yumurta | 125 | gr |
Kuru Üzüm | 30 | gr |
Fındık Parçaları | 30 | gr |
Kuru Kayısı (küp küp doğranmış) | 20 | gr |
Portakal Şekerlemesi (küp küp doğranmış) | 30 | gr |
Ceviz Parçacıkları | 10 | gr |
Kurutulmuş Yaban Mersini | 10 | gr |
Malzemeler 2 | ||
Paletta Hot Sade Jöle | 100 | gr |
Kuru Üzüm | 5 | gr |
Fındık Parçaları | 5 | gr |
Kuru Kayısı (küp küp doğranmış) | 20 | gr |
Portakal Şekerlemesi (küp küp doğranmış) | 20 | gr |
Ceviz Parçacıkları | 5 | gr |
Kurutulmuş Yaban Mersini | 5 | gr |
Kavrulmuş Fike Badem | 5 | gr |
Maro Marzipan | 5 | gr |
Hazırlanışı
Malzemeler 1’de yer alan tüm malzemeler mikser kazanına koyulur, 5 dakika düşük devirde karıştırılır. Karışım her biri 400 gr olacak şekilde kek kalıplarına dökülür ve taban fırında alt:165°C üst:185°C sıcaklıkta 35 dakika, konveksiyonel fırında 130°C sıcaklıkta 30-35 dakika pişirilir. Fırından çıktıktan sonra soğumaya bırakılır ve soğuduktan sonra üzerine Paletta Hot Sade jöle sürülülüp Malzemeler 2’de yer alan tüm malzemeler ile dekore edilir.