Yabanmersinli Kek
Yabanmersinli Kek
Reçete
İçindekiler | Miktar | Birim |
---|---|---|
Burdenno Sade Kek İçin | ||
Burdenno Sade Kek Miksi | 1000 | gr |
Yumurta | 500 | gr |
Tereyağ | 500 | gr |
Muskat | 5 | gr |
Zencefil | 10 | gr |
Karanfil | 5 | gr |
Tereyağ | 40 | gr |
Dolgu için, | ||
Frutafill Yaban Mersini Meyve Dolgusu | 500 | gr |
Dekorasyon için, | ||
Kavrulmuş Kırık Fındık | 400 | gr |
Paletta Hot Sıcak Jöle | 250 | gr |
Su | 250 | gr |
Taze Yaban Mersini | ||
Altın Çilek |
Hazırlanışı
Burdenno Sade Kek için, tüm malzemeler mıkserde palet aparatı ile 5 dakika düşük devirde karıştırılır. Hazırlanan kek hamuru her biri 340 gr olacak şekilde kalıplara doldurulur. 175-180°C fırında 45 dakika pişirilir.
Dolgu için, şanti torbası yardımı ile frutafill yaban mersini meyve dolgusu pişen ve soğuyan keklerin üzerine kek boyunca sıkılır.
Dekorasyon için, paletta hot sıcak jöle ile su ocakta kaynatılır ve dolguları sıkılan kekin üzerine dökülür. Kenarları kırık fındık ile kaplanır. Taze yaban mersini ve altın çilek ile dekorasyon tamamlanır.
1 porsiyon 340 gr’dır. Bu reçeteden 6 porsiyon elde edilebilmektedir.