Reçeteler Reçeteler

Yabanmersinli Kek

Reçete

İçindekiler Miktar Birim
Burdenno Sade Kek İçin
Burdenno Sade Kek Miksi 1000 gr
Yumurta 500 gr
Tereyağ 500 gr
Muskat 5 gr
Zencefil 10 gr
Karanfil 5 gr
Tereyağ 40 gr
Dolgu için,
Frutafill Yaban Mersini Meyve Dolgusu 500 gr
Dekorasyon için,
Kavrulmuş Kırık Fındık 400 gr
Paletta Hot Sıcak Jöle 250 gr
Su 250 gr
Taze Yaban Mersini
Altın Çilek

Hazırlanışı

Burdenno Sade Kek için, tüm malzemeler mıkserde palet aparatı ile 5 dakika düşük devirde karıştırılır. Hazırlanan kek hamuru her biri 340 gr olacak şekilde kalıplara doldurulur. 175-180°C fırında 45 dakika pişirilir.
Dolgu için, şanti torbası yardımı ile frutafill yaban mersini meyve dolgusu pişen ve soğuyan keklerin üzerine kek boyunca sıkılır.
Dekorasyon için, paletta hot sıcak jöle ile su ocakta kaynatılır ve dolguları sıkılan kekin üzerine dökülür. Kenarları kırık fındık ile kaplanır. Taze yaban mersini ve altın çilek ile dekorasyon tamamlanır.

1 porsiyon 340 gr’dır. Bu reçeteden 6 porsiyon elde edilebilmektedir.

Yabanmersinli Kek