Toffee Moist Pasta
Toffee Moist Pasta
Reçete
İçindekiler | Miktar | Birim |
---|---|---|
Taban Kek İçin, | ||
Burdenno Kakaolu Islak Kek Miksi | 1000 | gr |
Yumurta | 400 | gr |
Sıvı yağ | 400 | gr |
Su | 200 | gr |
Mousse İçin, | ||
Cremti Şekersiz Sıvı Şanti | 400 | gr |
Süt | 200 | gr |
Tereyağ | 50 | gr |
Jelatin | 4 | adet |
Bitter Çikolata | 700 | gr |
Whipra Sıvı Şanti (%50 Çırpılmış) | 500 | gr |
Ara Katman İçin, | ||
Presta Fine Toffee Dolgu Kreması | ||
Dekorasyon İçin, | ||
Kakao Yağı | 100 | gr |
Bitter Çikolata | 100 | gr |
Hazırlanışı
Kek için, tüm malzemeler mikser kazanına koyulup karıştırma paleti ile 4 dakika karıştırılır ve 1 kg lık baklava tepsisine dökülür. 170°C fırında 30 dakika pişirilir.
Mousse için, cremti şekersiz sıvı şanti, süt ve tereyağ ocakta kaynatılıp ıslatılmış jelatinler eklenir. Ocaktan alınıp çikolata ve whipra sıvı şanti eklenir. Silikon kalıplar yarıya kadar doldurulup araya Presta Fine Toffee dolgu kreması sıkılarak silikon kalıp tam doldurulur. -18°C’de bir gün bekletilir.
Dekorasyon için, kakao yağı eritilip çikolata eklenir ve püskürtme makinası ile püskürtülür. İsteğe göre çikolata ile dekore edilebilir.