Reçeteler Reçeteler

Toffee Crumb

Reçete

İçindekiler Miktar Birim
Kek,
Toffee Line Kek Miksi 500 g
Yumurta 325 g
Sıvı Yağ 65 g
Su 90 g
Krema,
Cremti Şekersiz Sıvı Şanti 125 g
Whipra Sıvı Şanti 250 g
Fildişi Kuvertür Çikolata 200 g
Bitter Kuvertür Çikolata 200 g
Dekorasyon,
Krokan
Kek kırıntıları

Hazırlanışı

Kek: Tüm malzemeler mikser haznesine koyulur, palet yardımı ile 4 dk. orta devirde karıştırılır. 40x60 cm ölçülerinde fırın tepsisine karışım eşit şekilde yayılır ve 175°C konveksiyonel fırında 12 dk. pişirilir.

 

Krema: Cremti şekersiz sıvı şanti 83°C’ye gelene kadar ocakta ısıtılır ve ısınan şanti ikiye bölünür.

Krema-1: Karışıma fildişi kuvertür çikolata eklenerek homojen bir kıvam alana kadar karıştırılır. Karışım 25°C’ye geldiğinde 125 g yarı çırpılmış Whipra sıvı şanti ilave edilir.

Krema-2: Karışıma bitter kuvertür çikolata eklenerek karıştırılır. Karışım 25°C’ye geldiğinde 125 g yarı çırpılmış Whipra sıvı şanti ilave edilir.

 

Birleştirme: 3 numara çembere, soğuyan kek taban olarak yerleştirilir. Hazırlanan krema-1 karışımı kekin üzerine dökülür ve 20 dakika soğumaya bırakılır. Soğuyan kremanın üzerine krema-2 dökülür ve soğumaya bırakılır.

 

Dekorasyon: Kek kırıntıları ve krokan ile süsleme tamamlanır.

Toffee Crumb