Sultan Tatlısı
Sultan Tatlısı
Reçete
İçindekiler | Miktar | Birim |
---|---|---|
Honey Choco Kek Miksi | 1000 | gr |
Yumurta | 500 | gr |
Sıvıyağ | 500 | gr |
Su | 200 | gr |
Hindistan Cevizi | 150 | gr |
Ceviz İçi (Kırılmış) | 150 | gr |
Kekin Şerbeti İçin, | ||
Süt | 2000 | gr |
Whipra Sıvı Şanti | 500 | gr |
Krema İçin, | ||
Créme Bourbonessa Pasta Kreması Toz Karışımı | 1000 | gr |
Süt | 2500 | gr |
Cremti Şekersiz Sıvı Şanti | 500 | gr |
Dekorasyon için, | ||
Hindistan Cevizi | 150 | gr |
Ceviz İçi (Bütün) | 250 | gr |
Hazırlanışı
Kek için, tüm malzemeler mikserde orta hızda 2 dakika karıştırılır. Sütlaç kaseleri veya 1000 gr lık baklava tepsisi Carlex Sprey ile yağlanıp 90-100 gr karışım dökülür ve 170°C fırında 18 dakika pişirilir. Pişen kek yarım saat dinlendirilir.
Şerbet için, tüm malzemeler ısıtılıp keklerin üzerine dökülür ve soğuduktan sonra üzeri krema ile doldurulup palet bıçağı yardımı ile yüzeyi pürüzsüzleştirilir.
Dekorasyon için, hindistan cevizi elenir ve bütün ceviz konulur.