Red Velvet ile Yılbaşı Çemberi
Red Velvet ile Yılbaşı Çemberi
Reçete
İçindekiler | Miktar | Birim |
---|---|---|
Kek için, | ||
Burdenno Red Velvet Kek Miksi | 500 | gr |
Su | 90 | gr |
Sıvı Yağ | 65 | gr |
Yumurta | 325 | gr |
Dolgu için, | ||
Presta Cream Dolgu Kreması | ||
Dekorasyon, | ||
Mont Blanc Erimeyen Pudra Şekeri | ||
Macaron | ||
Yılbaşı Süsleri |
Hazırlanışı
Kek için, Tüm malzemeler miksere koyulur ve 4 dakika yavaş devirde karıştırılır. 22 cm lik yuvarlak çembere dökülerek 180°C fırında 35 dakika pişirilir.
Dolgu için, Pişen ve soğuyan kekin üzerine Presta Cream Dolgu Kreması sürülür.
Macaron için, Macaron miksi ve 50°C’lik su 6 dakika mikserde orta devirde karıştırılır. Hazırlanan karışım ikiye bölünerek gıda boyaları ile renklendirilir. Tek kullanımlık şanti torbası yardımı ile silpat üzerine yuvarlak şekiller verilerek sıkılır. 140°C taş taban fırında 22 dakika, konveksiyonel fırında 125°C’de 22 dakika pişirilir. Pişen ve soğuyan macaronların arasına Presta Cream dolgu kreması sıkılarak iki parça birleştirilir.
Dekorasyon, Mont Blanc erimeyen pudra şekeri pastanın üzerine elenir. Macaron ve yılbaşı süsleri ile dekorasyon tamamlanır.