Quattro Meyveli Kek Miksi ile Kayısı Rüyası
Quattro Meyveli Kek Miksi ile Kayısı Rüyası
Reçete
İçindekiler | Miktar | Birim |
---|---|---|
Quattro Meyveli Kek Miksi | 1000 | gr |
Yumurta | 250 | gr |
Ayçiçek Yağı | 250 | gr |
Su | 250 | gr |
Frutafill Kayısı Meyve Dolgusu | 350 | gr |
Alt Taban için, | ||
Un | 1000 | gr |
Pudra Şekeri | 250 | gr |
Kabartma Tozu | 15 | gr |
Yumurta | 3 | adet |
Margarin | 600 | gr |
Toz Fındık | 100 | gr |
Dekorasyon için, | ||
Paletta Hot Sıcak Jöle - Sade |
Hazırlanışı
Taban için, tüm malzemeler karıştırılır ve yoğurularak hamur elde edilir. 800 gr lık baklava tepsisinin altına yağlı kağıt serilir ve hazırlanan taban hamuru tepsiye açılır. Taş taban fırında alt: 165°C üst: 185°C sıcaklıkta, konveksiyonel fırında 165°C’de 15 dakika pişirilir.
Kek için, Frutafill kayısı meyve dolgusu hariç bütün malzeler palet yardımı ile mikserde 5 dakika düşük devirde karıştırılır. Pişen ve soğuyan taban hamurun üzerine karışım dökülür ve tek kullanımlık şanti torbası yardımı ile frutafill kayısı meyve dolgusu sıkılır. Taş taban fırında alt: 165°C üst: 185°C sıcaklıkta, konveksiyonel fırında 165°C’de 20-25 dakika pişirilir.
Dekorasyon için, Paletta hot sade jöle sürülür. ( İsteğe bağlı olarak paletta hot ekstra kayısı kullanılabilir)