Profiterol Pastası
Profiterol Pastası
Reçete
İçindekiler | Miktar | Birim |
---|---|---|
Biscamix Kakaolu Pandispanya Miksi | 500 | gr |
Su | 75 | gr |
Yumurta | 375 | gr |
Çikolata Kreması | ||
Su | 1000 | gr |
Whiplio Sıvı Şanti | 250 | gr |
Carusto Pasta Kreması | 500 | gr |
Erimiş Bitter Çikolata | 450 | gr |
Yaprak Jelatin | 30 | gr |
Pataşu Topları | ||
Jello Total | 1000 | gr |
Su | 1500 | gr |
İç Krema | ||
Su | 1000 | gr |
Whiplio Sıvı Şanti | 250 | gr |
Carusto Pasta Kreması Toz Karışımı | 500 | gr |
Whiplio Sıvı Şanti | 400 | gr |
Çikolata Sos Dekor | ||
Whiplio Sıvı Şanti | 1000 | gr |
Bitter Çikolata | 1000 | gr |
Paletta Miroir Jöle - Kakao | 500 | gr |
Paletta Miroir Jöle - Sade | 200 | gr |
Dekorasyon | ||
Scaldis Dark | 400 | gr |
Hazırlanışı
Biscamix Kakaolu Pandispanya miksi ile su ve yumurta mikser kazanına dökülür, 1 dakika düşük devirde, 4 dakika yüksek devirde çırpılır. Çemberlere 400 gr olacak şekilde dökülür ve fırında pişirilir.
Çikolata kreması, Su, Whiplio, ve Carusto kremayı mikserde 1 dakika düşük, 5 dakika yüksek devirde çırpılır, bitter çikolata ve yaprak jelatini eklenir.
Pataşu topları, Su ve Jello Total 7 dakika mikserde karıştırılarak tepsilere dökülür ve pişirilir.
İç krema, Carusto, Su ve Whiplio 1 dakika düşük, 5 dakika yüksek devirde çırpılarak hazırlanır. 19 cm’lik kare çembere koyulur ve Whiplio ile sıvanır.
Dekorasyon, üzerine çikolata sosu döküp dekore edilir.
Pandispanya için, Pişirme Dereceleri: Taban Fırın: 165-185°C Konveksiyonel Fırın : 150°C Pişirme Süresi: 30 dakika
*Bu reçete ile 4 adet pasta yapabilirsiniz.