Reçeteler Reçeteler

Pistachio Tones

Reçete

İçindekiler Miktar Birim
Kek,
Pistachio Line Kek Miksi 500 g
Yumurta 325 g
Sıvı Yağ 65 g
Su 90 g
Krema,
Cremti Şekersiz Sıvı Şanti 800 g
Yumurta Sarısı 100 g
Toz Şeker 200 g
Süt 500 g
Fildişi Kuvertür Çikolata 750 g
Fıstık Özü 40 g

Hazırlanışı

Kek: Tüm malzemeler mikser haznesine koyulur, palet yardımı ile 4 dk. orta devirde karıştırılır. 40x60 cm ölçülerinde fırın tepsisine karışım eşit şekilde yayılır ve 175°C konveksiyonel fırında 12 dk. pişirilir.

Krema: Süt ve şeker 83°C’ye gelene kadar ocakta ısıtılır. Karışıma yumurta sarısı eklenerek karıştırılır ve fildişi kuvertür çikolata eklenir. Karışım 25°C’ye geldiğinde yarı çırpılmış Cremti şekersiz sıvı şanti eklenerek homojen bir kıvam alana kadar karıştırılır.

Renklendirme: Krema karışımı, 4 farklı kap içerisinde fıstık özü ile farklı tonlarda renklendirilir.

Birleştirme: 3 numara çembere, soğuyan kek taban olarak yerleştirilir. Hazırlanan sade krema karışımı kekin üzerine dökülür ve biraz soğumaya bırakılır. Soğuyan kremanın üzerine renklendirilen krema açık renkten koyu renge doğru dökülür ve soğumaya bırakılır.

Pistachio Tones