Pistachio Tones
Pistachio Tones
Reçete
İçindekiler | Miktar | Birim |
---|---|---|
Kek, | ||
Pistachio Line Kek Miksi | 500 | g |
Yumurta | 325 | g |
Sıvı Yağ | 65 | g |
Su | 90 | g |
Krema, | ||
Cremti Şekersiz Sıvı Şanti | 800 | g |
Yumurta Sarısı | 100 | g |
Toz Şeker | 200 | g |
Süt | 500 | g |
Fildişi Kuvertür Çikolata | 750 | g |
Fıstık Özü | 40 | g |
Hazırlanışı
Kek: Tüm malzemeler mikser haznesine koyulur, palet yardımı ile 4 dk. orta devirde karıştırılır. 40x60 cm ölçülerinde fırın tepsisine karışım eşit şekilde yayılır ve 175°C konveksiyonel fırında 12 dk. pişirilir.
Krema: Süt ve şeker 83°C’ye gelene kadar ocakta ısıtılır. Karışıma yumurta sarısı eklenerek karıştırılır ve fildişi kuvertür çikolata eklenir. Karışım 25°C’ye geldiğinde yarı çırpılmış Cremti şekersiz sıvı şanti eklenerek homojen bir kıvam alana kadar karıştırılır.
Renklendirme: Krema karışımı, 4 farklı kap içerisinde fıstık özü ile farklı tonlarda renklendirilir.
Birleştirme: 3 numara çembere, soğuyan kek taban olarak yerleştirilir. Hazırlanan sade krema karışımı kekin üzerine dökülür ve biraz soğumaya bırakılır. Soğuyan kremanın üzerine renklendirilen krema açık renkten koyu renge doğru dökülür ve soğumaya bırakılır.