Noel Cake
Noel Cake
Reçete
İçindekiler | Miktar | Birim |
---|---|---|
Kek, | ||
Burdenno Mereng Toz Karışımı | 1000 | gr |
Su | 500 | gr |
Bitter Kuvartür Rende | 100 | gr |
Un | 60 | gr |
Krema, | ||
Carusto Pasta Kreması | 100 | gr |
Su | 250 | gr |
Cremti Şekersiz Sıvı Şanti | 100 | gr |
Dekorasyon, | ||
Mereng Damlaları | ||
Toz Kakao | ||
Mont Blanc Erimeyen Pudra Şekeri |
Hazırlanışı
Kek: Su ve Burdenno Mereng toz karışımı mikser haznesine koyulur, çırpma teli yardımı ile 30 sn. yavaş, 8 dk. hızlı devirde karıştırılır. Rendelenmiş bitter kuvartür ve un eklenerek spatula yardımı ile karıştırılır. 40x60’lık fırın tepsisine silpat koyularak karışım palet yardımı ile eşit şekilde silpatın üzerine yayılır. 175°C konveksiyonel fırında 15 dk. pişirilir.
Krema: Tüm malzemeler mikser haznesine koyulur, çırpma teli yardımı ile 30 sn. yavaş, min. 5 dakika ürün kabarana kadar hızlı devirde karıştırılır. +4°C dolapta 30 dk. dinlendirilir.
Birleştirme: Pişen ve soğuyan kek ters çevirilip silpat çıkarılır ve dolapta dinlenen krema eşit şekilde sürülerek rulo halinde sarılır. Mereng damlaları ve çilek ile süslenir. Toz kakao ve mont blanc erimeyen pudra şekeri elenerek dekorasyon tamamlanır.