Limonlu Yaz Pastası
Limonlu Yaz Pastası
Reçete
İçindekiler | Miktar | Birim |
---|---|---|
Zeesan Neutral | 150 | gr |
Su | 150 | gr |
Quattro 330 Pasta Kreması | 100 | gr |
Cremti Şekersiz Sıvı Şanti (Çırpılmış) | 500 | gr |
Presta Limon Dolgu Kreması | 400 | gr |
Biscamix Pandispanya Miksi için, | ||
Biscamix Sade Pandispanya Miksi | 125 | gr |
Yumurta | 90 | gr |
Su | 20 | gr |
Şerbet için, | ||
Şeker | 30 | gr |
Su | 30 | gr |
Dekorasyon İçin, | ||
Kuvertür Bitter Çikolata | 15 | gr |
Cremti Şekersiz Sıvı Şanti | 15 | gr |
Paletta Miroir Sade Jöle | 50 | gr |
Presta Limon Dolgu Kreması | 150 | gr |
Hazırlanışı
Quattro 330 pasta kreması için, su ve 100 gr cremti şekersiz sıvı şanti 5 dakika çırpılır ve sıkılaşması için 30 dakika buzdolabında bekletilir.
Biscamix pandispanya miksi için, su ve yumurta mikserde 5 dakika yüksek devirde, 1 dakika yavaş devirde çırpılır ve 24 cm lik çembere doldurulur. 180°C fırında 33 dakika pişirilir (konveksiyonel fırında: 165°C, 30 dakika). Zeesan neutral ve su karıştırılır. Dinlenen quattro 330 pasta krema tozu ile birleştirilir ve 400 gr cremti şekersiz sıvı şanti çırpılıp bu karışıma eklenir. Fırından çıkan ve soğuyan biscamix pandispanya ikiye bölünür
ve şerbet ile ıslatılır. Kesilen biscamixlerin üzerine her birine 125 gr olacak şekilde presta limon dolgu kreması sürülür. Çemberin içine biscamix pandispanyanın alt patı koyulur ve kremanın yarısı dökülüp
diğer pat koyulur ve kalan krema üzerine dökülüp düzeltildikten sonra buzdolabında dinlendirilir.
Dekorasyon için, presta limon dolgu sürülür ve paletta miroir jöle ile parlaması sağlanır. Cremti şekersiz sıvı şanti ocakta kaynatılır ve kuvertür çikolata ile ganaj yapılıp ve üzerine serpilir.