Reçeteler Reçeteler

Limonlu Cheesecake

Reçete

İçindekiler Miktar Birim
Cheesecake için
Labne Peyniri 460 gr
Toz Şeker 160 gr
Yumurta 160 gr
Un 33 gr
Vanilya Tozu 1 gr
Süt 60 gr
Nişasta 8 gr
Whiplio Sıvı Şanti 185 gr
Cheesecake Tabanı (Cookiemix için)
Un 125 gr
Margarin 100 gr
Toz Şeker 150 gr
Cookiemix LS 250 gr
Su 75 gr
Tereyağ 25 gr
Dekorasyon
Presta Limon Dolgu Kreması 200 gr
Paletta Miroir Jöle 50 gr
Cookiemix LS 1 gr
Biscamix Kakaolu Pandispanya 4 gr

Hazırlanışı

Cheesecake tabanı için, cookiemix malzemeleri karıştırılır, 40x60 cm tepsiye ince bir şekilde açılır. Konveksiyon fırında 160°C sıcaklıkta, Taban fırında üst: 185°C, alt: 160°C sıcaklıkta 20 dakika pişirilir ve soğuduktan sonra toz haline getirilir. İçerisine 50 gr tereyağ ilave edilir ve karıştırılır. Karışım 25 cm lik pasta çemberinin alt kısmına yerleştirilir.
Cheesecake için, tüm malzemeler mikserde palet yardımı ile düşük devirde 5 dakika karıştırılır ve cheesecake tabanının üzerine dökülür. 100°C fırında 90 dakika pişirilir.
Dekorasyon için, cheesecake piştikten ve soğuduktan sonra üzerine 200 gr Presta Limon Dolgu Kreması sürülür ve -18°C buzdolabında 24 saat bekletilir. Donma işlemi tamamlandıktan sonra üzerine 50 gr Paletta Miroir Jöle sürülüp 4 gr Biscamix Kakaolu Pandispanya parçaları serpiştirilir.
Son ürün 1.517 kg dır. Bu reçeteden 1 adet Cheesecake elde edilir.

Limonlu Cheesecake