Limonlu Cheesecake
Limonlu Cheesecake
Reçete
İçindekiler | Miktar | Birim |
---|---|---|
Cheesecake için | ||
Labne Peyniri | 460 | gr |
Toz Şeker | 160 | gr |
Yumurta | 160 | gr |
Un | 33 | gr |
Vanilya Tozu | 1 | gr |
Süt | 60 | gr |
Nişasta | 8 | gr |
Whiplio Sıvı Şanti | 185 | gr |
Cheesecake Tabanı (Cookiemix için) | ||
Un | 125 | gr |
Margarin | 100 | gr |
Toz Şeker | 150 | gr |
Cookiemix LS | 250 | gr |
Su | 75 | gr |
Tereyağ | 25 | gr |
Dekorasyon | ||
Presta Limon Dolgu Kreması | 200 | gr |
Paletta Miroir Jöle | 50 | gr |
Cookiemix LS | 1 | gr |
Biscamix Kakaolu Pandispanya | 4 | gr |
Hazırlanışı
Cheesecake tabanı için, cookiemix malzemeleri karıştırılır, 40x60 cm tepsiye ince bir şekilde açılır. Konveksiyon fırında 160°C sıcaklıkta, Taban fırında üst: 185°C, alt: 160°C sıcaklıkta 20 dakika pişirilir ve soğuduktan sonra toz haline getirilir. İçerisine 50 gr tereyağ ilave edilir ve karıştırılır. Karışım 25 cm lik pasta çemberinin alt kısmına yerleştirilir.
Cheesecake için, tüm malzemeler mikserde palet yardımı ile düşük devirde 5 dakika karıştırılır ve cheesecake tabanının üzerine dökülür. 100°C fırında 90 dakika pişirilir.
Dekorasyon için, cheesecake piştikten ve soğuduktan sonra üzerine 200 gr Presta Limon Dolgu Kreması sürülür ve -18°C buzdolabında 24 saat bekletilir. Donma işlemi tamamlandıktan sonra üzerine 50 gr Paletta Miroir Jöle sürülüp 4 gr Biscamix Kakaolu Pandispanya parçaları serpiştirilir.
Son ürün 1.517 kg dır. Bu reçeteden 1 adet Cheesecake elde edilir.