Limonlu Caramio
Limonlu Caramio
Reçete
İçindekiler | Miktar | Birim |
---|---|---|
Taban Kek İçin, | ||
HoneyChoco Kek Miksi | 1000 | gr |
Yumurta | 500 | gr |
Sıvı yağ | 500 | gr |
Su | 50 | gr |
Mousse İçin, | ||
Süt | 250 | gr |
Cremti Şekersiz Bitkisel Sıvı Şanti | 250 | gr |
Yumurta Sarısı | 100 | gr |
Whipra Sıvı Şanti (%50 Çırpılmış) | 500 | gr |
Fildişi Çikolata | 650 | gr |
Ara Katman İçin, | ||
Presta Limon Dolgu Kreması | ||
HoneyChoco Kek | ||
Dekorasyon için, | ||
Yumurta Beyazı | 100 | gr |
Toz Şeker | 400 | gr |
Su | 90 | gr |
Hazırlanışı
Kek için, tüm malzemeler mikser kazanına dökülür ve karıştırma paleti ile 4 dakika karıştırılır. 1kg lık baklava tepsisine dökülür. 170°C fırında 25 dakika pişirilir.
Mousse için, süt ve cremti 80°C' ye kadar kaynatılır ve yumurta sarısı eklenerek 110°C'ye kadar kaynatılır. Islatılmış jelatinler, çikolata ve %50 çırpılmış whipra eklenir. Mousse silikon kalıbına yarıya kadar doldurulur, ara katmana HoneyChoco keki ve presta limon koyularak silikon kalıp tam doldurulur. -18°C buz dolabında 1 gün bekletilir.
Dekorasyon için, 100 gr yumurta beyazı ile 100 gr şeker mikserde kabartılır. 300 gr şeker ile 90 gr su ocakta kaynatılır ve kabaran yumurta beyazı eklenir. Bu işleme merenk denir. Hazırlanan mousse merenke batırılarak pürmüzle yakılır.