Kayısılı ve Kremalı Pasta
Kayısılı ve Kremalı Pasta
Reçete
İçindekiler | Miktar | Birim |
---|---|---|
Pandispanya için | ||
Biscamix Choco Pandispanya Miksi | 400 | gr |
Yumurta | 400 | gr |
Su | 35 | gr |
Emülgatör | 3 | gr |
Quattro Pasta Kreması İçin | ||
Quattro Pasta Kreması Toz Karışımı | 200 | gr |
Su | 500 | gr |
Whippo Bourbon için | ||
Whippo Bourbon Şanti Toz Karışım | 250 | gr |
Su | 750 | gr |
Dolgu İçin | ||
Frutafill Kayısı Meyve Dolgusu | 1100 | gr |
Dekorasyon için | ||
Mikro Filizler | ||
Paletta Miroir Sade Jöle | 500 | gr |
Hazırlanışı
Pandispanya için, tüm malzemeler mikser haznesine koyulur ve 1 dakika orta, 5 dakika hızlı devirde karıştırılır. 40 x 60 cm tepsi içerisine yağlı kâğıt koyulur ve 750 gr pandispanya karışımı tepsiye dökülür. Taban fırında: alt: 165°C , üst: 185°C 12 dakika pişirilir.
Whippo Bourbon için, tüm malzemeler mikser haznesine koyulur ve 5 dakika hızlı devirde karıştırılır.
Quattro Pasta Kreması için, su ve Quattro pasta kreması toz karışımı mikser haznesine koyulur ve çırpma teli ile hızlı devirde 5 dakika çırpılır. Hazırlanan kremanın içerisine 200 gr Whippo Bourbon şanti toz karışımı eklenerek karıştırılır ve mousse elde edilir.
Paletta Miroir Jöle, %10 su ilavesi yapılarak yumuşatılır ve pastanın yüzeyine uygulanır. Pişirilen pandispanya soğuduktan sonra pandispanyanın alt kısmındaki yağlı kağıt çıkarılır, 700 gr pandispanya iki eşit parçaya kesilir, birinci dilimin üzerine 550 gr Frutafill Kayısı meyve dolgusu yayılır ardından 400 gr mousse sürülür ve diğer pandispanya dilimi ilk yapılan katın üzerine koyulur. 550 gr Frutafill Kayısı meyve dolgusu sürülür, tekrar mousse sürülür ve diğer pandispanya dilimi üzerine koyulup pasta tamamlanır ve dondurulur. Donma işlemi tamamlandıktan sonra üzerine 100 gr Paletta Miroir Jöle sürülür. 3 x 10 cm ölçülerinde porsiyonlanır.
Dekorasyon için, mikro filizler ile süslenir.
*Son ürün gramajı yaklaşık 30 gr’dir. Bu reçeteden yaklaşık 80 adet çıkmaktadır.