Kayısılı Mereng Tart
Kayısılı Mereng Tart
Reçete
İçindekiler | Miktar | Birim |
---|---|---|
Malzemeler 1 | ||
Un | 1000 | gr |
Cookiemix LS | 400 | gr |
Toz Şeker | 600 | gr |
Margarin/Tereyağ | 750 | gr |
Yumurta | 150 | gr |
Limon Kabuğu Rendesi | 2 | gr |
Malzemeler 2 | ||
Creme Bourbonessa Pasta Kreması Toz Karışımı | 1000 | gr |
Su | 2000 | gr |
Cremti Şekersiz Sıvı Şanti | 200 | gr |
Frutafill Kayısı Meyve Dolgusu | 300 | gr |
Malzemeler 3 | ||
Yumurta Akı | 500 | gr |
Toz Şeker | 1000 | gr |
Dekorasyon | ||
Mevsim Meyveleri | 120 | gr |
Scaldis Dark | 25 | gr |
Hazırlanışı
Malzemeler1’de yer alan tüm malzemeleri mikser kazanında pürüzsüz bir hamur haline gelinceye karıştırılır. Hamuru hazırladıktan sonra merdena yardımı ile açıp tart kalıplarına yerleştirilip 20 dk dinlendirilie ve pişirilir. Pişirme derecesi : Taban fırın 165–180°C 20 dk – Konveksiyonel fırın 160°C 16 dk. Malzemeler 2’de yer alan Crème Bourbonessa, su ve Cremti 5 dk çırpılır. Karışıma Frutafill Kayısı eklenir ve karıştırılır. Malzemeler 3 te’yer alan Mereng karışımı için yumurta akı ve toz şeker ocakta 60–70°C olacak şekide karıştırılır ve mikserde kabartılıp kaşık yardımı ile tartın üzerine sürülür. Şekil vererek dekore edilir. Pürmüz yardımı ile yakarak renk verilir. Üzerine dekorlar yerleştirilir.