Reçeteler Reçeteler

Kayısı Rüyası

Reçete

İçindekiler Miktar Birim
Kek için,
Jello Total 600 gr
Su 850 gr
Dolgu için,
Zeesan Neutral 200 gr
Su 200 gr
Quattro 330 Pasta Kreması(Çırpılmış) 20 gr
Whiplio Sıvı Şanti 400 gr
Frutafill Kayısı Meyve Dolgusu 320 gr
Dekorasyon,
File Badem/Fındık 100 gr
Mont Blanc Erimeyen Pudra Şekeri

Hazırlanışı

Kek için; Tüm malzemeler palet tel yardımı ile orta devirde 8-10 dakika karıştırılır. Hamur 60x40 cm ölçülerinde 2 adet pişirme tepsisine 500 gr lık porsiyonlarda yayılır ve üzerine file badem/fındık serpilir. 180°C taş taban fırında veya 160°C konveksiyonel fırında 40-45 dakika pişirilir.
Dolgu için; Zeesan Neutral ve su karıştırılıp içerisine çırpılmış Whiplio ve Quattro 330 eklenir. Karışıma Frutafill Kayısı eklenerek tekrar karıştırılır ve hazırlanan dolgu pişen hamurun arasına yayılır.
Dekorasyon; Mont blanc erimeyen pudra şekeri serpilerek dekorasyon tamamlanır.

Kayısı Rüyası