Karamelli Layer
Karamelli Layer
Reçete
İçindekiler | Miktar | Birim |
---|---|---|
Burdenno Sade Kek Miksi | 650 | gr |
Yumurta | 350 | gr |
Ayçiçek Yağı | 200 | gr |
Çay Demi | 100 | gr |
İç Dolgu için, | ||
Cremti Şekersiz Sıvı Şanti | 500 | gr |
Tereyağ | 150 | gr |
Fildişi Kuvertür Çikolata | 650 | gr |
Whiplio Sıvı Şanti | 500 | gr |
Presta Karamel Dolgu Kreması | 500 | gr |
Dekorasyon için, | ||
Presta Karamel Dolgu Kreması | ||
Fildişi Konfiseri | ||
Bitter Konfiseri |
Hazırlanışı
Kek için, tüm malzemeler mikser kazanına koyulur vr karıştırma paleti yardımı ile 4 dakika karıştırılır. 40 x 60 cm ölçülerindeki tavaya yağlı kağıt serilir, 180°C derece fırında 13 dakika pişirilir.
İç Dolgu için, Cremti şekersiz sıvı şanti ve tereyağ ocakta kaynatılıp çikolata eklenir. Presta karamel dolgu kreması eklenir ve soğumaya bırakılır. Whiplio sıvı şanti mikserde %50 çırpılır ve soğutulan karışıma eklenir. Hazırlanan kek 3 eşit parçaya bölünüp aralarına hazırlanan dolgu karışımı sürülür ve -18°C’de 2 saat dinlendirilir.
Dekorasyon için, Presta Karamel dolgu kreması ve çikolata ile dekore edilir.