Karamel Rüyası
Karamel Rüyası
Reçete
İçindekiler | Miktar | Birim |
---|---|---|
Kek için, | ||
Biscamix Sade Pandispanya Miksi | 500 | gr |
Yumurta | 375 | gr |
Su | 75 | gr |
Krema için, | ||
Zeesan Neutral | 200 | gr |
Süt | 200 | gr |
Carusto Pasta Kreması | 250 | gr |
Süt | 500 | gr |
Whiplio Sıvı Şanti | 250 | gr |
Dekorasyon, | ||
Paletta Miroir Jöle - Karamel | ||
Beyaz Çikolata Konfiseri | ||
Alt Sable (kurabiye) | ||
Pudra Şekeri | 180 | gr |
Toz Badem | 60 | gr |
Un | 470 | gr |
Tuz | 2 | gr |
Tereyağ | 240 | gr |
Yumurta | 100 | gr |
Hazırlanışı
Pasta keki için; Bütün malzemeler mikserde 1 dakika yavaş, 5 dakika hızlı devirde çırpılıp kalıplara dökülür. Önceden ısıtılmış fırında 180°C’de 33 dakika pişirilir.
Krema için; Zeesan neutral ve süt karıştrılır. Carusto toz pasta kreması, süt ve sıvı şanti mikserde 1 dakika yavaş, 4 dakika hızlı devirde çırpılır ve zeesan süt karışımı ile birleştirilir.
Pastaları birleştirmek için; Kullanılacak pasta kalıbına hazırlanan krema şanti torbası yardımı ile sıkılır. Kalıp ölçülerinde kesilen biscamix pandispanya patı koyulur ve üzeri tekrar krema ile doldurulur. Son biscamix patı koyulup buzdolabında bekletilir.
Dekorasyon için; Donmuş pasta paletta miroir karamel jöle ile kaplanır ve dekore edilir.
Tartlar(sable) için; Malzemeler mikserde hamur yoğurma aparatı ile yoğurulur ve soğutucuda 30 dakika dinlendirilir. Dinlenen hamur merdane yardımı ile açılır ve kalıplara koyulur. Pastaların altlarına koymak için kupat kullanılarak şekillendirilen hamur iki slikon silpat arasına koyularak buz dolabında 1 saat bekletilir ve önceden ısınmış 175°C lik fırında 18 dakika pişirilir.