Karamel Mousse Dekorlu Islak Kek
Karamel Mousse Dekorlu Islak Kek
Reçete
İçindekiler | Miktar | Birim |
---|---|---|
Islak Kek | ||
Burdenno Islak Kek Miksi | 500 | gr |
Yumurta | 195 | gr |
Sıvı Yağ | 205 | gr |
Su | 95 | gr |
Dekorasyon | ||
Quattro Toz Şanti | 250 | gr |
Su | 375 | gr |
Presta Fine Vanilya Dolgu Kreması | 50 | gr |
Presta Karamel Dolgu Kreması | 100 | gr |
Kek Parçacıkları |
Hazırlanışı
Islak kek için, önce sıvı bileşenler ardından Burdenno ıslak kek miksi, mikser haznesine koyulur ve düz palet ile 5 dakika karıştırılır. 25 cm’lik kalıp içerisine 600 gr koyulur ve taban fırında alt: 165°C , üst:185°C sıcaklıkta 40-50 dakika pişirilir. Quattro Toz Şanti ve su 5 dakika hızlı devirde çırpılır.
Karamel mousse için, 100 gr presta karamel dolgu kreması ile 100 gr önceden çırpılmış olan şanti karıştırılır.
Dekorasyon için, kek yüzeyine 50 gr Presta Fine Vanilya Dolgu Kreması yayılır ve karamel mousse sıkılır. Bitmiş ürün gramajı yaklaşık 800 gr’dır. Bu reçeteden 1 büyük, 1 küçük kek yapılmaktadır