Reçeteler Reçeteler

Karamel Dark Velvet Kek

Reçete

İçindekiler Miktar Birim
Kek İçin
Burdenno Dark Velvet Kek Miksi 1000 gr
Yumurta 510 gr
Ayçiçek Yağı 130 gr
Su 200 gr
Whippo Şanti Toz Karışım
Whippo Şanti Toz Krışım 500 gr
Su 700 gr
Dekorasyon
Presta Karamel Dolgu Kreması 200 gr
Paletta Miroir Jöle - Sade 100 gr

Hazırlanışı

Kek için, sıvı yağ hariç diğer malzemeler mikser de 3 dakika palet yardımı ile yavaş devirde karıştırılır ve sıvı yağ ilave edilerek 1 dakika daha karıştırılır. İki ayrı 25x30 cm’lik pasta kalıbının içerisine karışım dökülür ve taban fırında alt: 165°C , üst: 185°C’de 30-35 dakika pişirilir.
Whippo toz şanti için, tüm malzemeler mikserde 5 dakika çırpma teli yardımı ile hızlı devirde çırpılır. Paletta miroir jöle %10 su ilavesi yapılarak yumuşatılır.

Dekorasyon için, kek soğuduktan sonra kalıbından çıkarılır ve dilimlenir. Çırpılmış toz şanti her kata 100 er gr olacak şekilde sürülür, presta karamel dolgu kreması yayılır ve paletta miroir jöle sürülür. Bir gün buzdolabında bekletilir ve 5x5 cm ölçülerinde porsiyonlanır.

*Son ürün gramajı yaklaşık100 gr’dır. Bu reçeteden yaklaşık 60 adet elde edilir.

Karamel Dark Velvet Kek