Karamel Dark Velvet Kek
Karamel Dark Velvet Kek
Reçete
İçindekiler | Miktar | Birim |
---|---|---|
Kek İçin | ||
Burdenno Dark Velvet Kek Miksi | 1000 | gr |
Yumurta | 510 | gr |
Ayçiçek Yağı | 130 | gr |
Su | 200 | gr |
Whippo Şanti Toz Karışım | ||
Whippo Şanti Toz Krışım | 500 | gr |
Su | 700 | gr |
Dekorasyon | ||
Presta Karamel Dolgu Kreması | 200 | gr |
Paletta Miroir Jöle - Sade | 100 | gr |
Hazırlanışı
Kek için, sıvı yağ hariç diğer malzemeler mikser de 3 dakika palet yardımı ile yavaş devirde karıştırılır ve sıvı yağ ilave edilerek 1 dakika daha karıştırılır. İki ayrı 25x30 cm’lik pasta kalıbının içerisine karışım dökülür ve taban fırında alt: 165°C , üst: 185°C’de 30-35 dakika pişirilir.
Whippo toz şanti için, tüm malzemeler mikserde 5 dakika çırpma teli yardımı ile hızlı devirde çırpılır. Paletta miroir jöle %10 su ilavesi yapılarak yumuşatılır.
Dekorasyon için, kek soğuduktan sonra kalıbından çıkarılır ve dilimlenir. Çırpılmış toz şanti her kata 100 er gr olacak şekilde sürülür, presta karamel dolgu kreması yayılır ve paletta miroir jöle sürülür. Bir gün buzdolabında bekletilir ve 5x5 cm ölçülerinde porsiyonlanır.
*Son ürün gramajı yaklaşık100 gr’dır. Bu reçeteden yaklaşık 60 adet elde edilir.