Kakaolu ve Capuccinolu Pasta
Kakaolu ve Capuccinolu Pasta
Reçete
İçindekiler | Miktar | Birim |
---|---|---|
Pasta Keki, | ||
Biscamix Choco Pandispanya Miksi | 500 | gr |
Yumurta | 375 | gr |
Su | 75 | gr |
Krema için, | ||
Zeesan Capuccino | 200 | gr |
Süt | 200 | gr |
Quattro 330 Pasta Kreması | 250 | gr |
Süt | 500 | gr |
Whipli Sıvı Şanti | 250 | gr |
Alt Sable (Kurabiyeler), | ||
Pudra Şekeri | 180 | gr |
Toz Badem | 60 | gr |
Un | 470 | gr |
Tuz | 2 | gr |
Tereyağ | 240 | gr |
Yumurta | 100 | gr |
Dekorasyon, | ||
Paletta Miroir Jöle - Kakao |
Hazırlanışı
Pasta keki için; Bütün malzemeler mikserde 1 dakika yavaş, 5 dakika hızlı devirde çırpılıp kalıplara dökülür. Önceden ısıtılmış fırında 180°C’de 33 dakika pişirilir.
Krema için; Zeesan capuccino ve süt karıştrılır. Quattro 3030 toz pasta kreması, süt ve sıvı şanti mikserde 1 dakika yavaş, 4 dakika hızlı devirde çırpılır ve zeesan süt karışımı ile birleştirilir.
Pastaları birleştirmek için; Kullanılacak pasta kalıbına hazırlanan krema şanti torbası yardımı ile sıkılır. Kalıp ölçülerinde kesilen biscamix pandispanya patı koyulur ve üzeri tekrar krema ile doldurulur. Son biscamix patı koyulup buzdolabında bekletilir.
Sable (Kurabiye) için; Malzemeler mikserde hamur yoğurma aparatı ile yoğurulur ve soğutucuda 30 dakika dinlendirilir. Dinlenen hamur merdane yardımı ile açılır ve kalıplara koyulur. Pastaların altlarına koymak için kupat kullanılarak şekillendirilen hamur iki slikon silpat arasına koyularak buz dolabında 1 saat bekletilir ve önceden ısınmış 175°C lik fırında 18 dakika pişirilir.
Dekorasyon için; Donmuş pasta paletta miroir kakaolu jöle ile kaplanır ve dekore edilir.