Kakao ve Portakallı Tart
Kakao ve Portakallı Tart
Reçete
İçindekiler | Miktar | Birim |
---|---|---|
Tart Hamuru için (Cookiemiks LS) | ||
Un | 250 | gr |
Margarin | 100 | gr |
Toz Şeker | 175 | gr |
Cookiemiks LS | 100 | gr |
Su | 35 | gr |
Portakal Mousse | ||
Presta Portakal Dolgu Kreması | 100 | gr |
Whipli Sıvı Şanti | 100 | gr |
Çikolata Krispi | ||
Şeker | 125 | gr |
Su | 100 | gr |
Un | 100 | gr |
Toz Badem | 200 | gr |
Bitter Çikolata | 85 | gr |
Tuz | 3 | gr |
Dolgu için | ||
Presta Kakao Dolgu Kreması | 385 | gr |
Presta Portakal Dolgu Kreması | 385 | gr |
Dekorasyon | ||
Portakal Mousse | 5 | gr |
Çikolata Krispi | 2 | gr |
Hazırlanışı
Tart hamuru için (Cookiemiks LS), tüm malzemeler mikser haznesine koyulur ve düşük devirde karıştırılır. Elde edilen hamur 7 cm lik tart kalıplarına 30 gr olarak yayılır. 165°C de fırında 15-20 dakika pişirilir.
Portakal mousse için, whipli şekerli bitkisel sıvı şanti çırpılır ve presta portakal dolgu kreması ile karıştırılır.
Çikolata krispi için, bitter çikolata eritilir ve diğer malzemeler ile birlikte karıştırılır. 40x60 cm tava içerisine karışım yayılır ve 200 °C fırında 15-20 dakika pişirilir. Sıcak iken 4 cm lik kalıp ile porsiyonlanır.
Dekorasyon için, Tartlar piştikten ve soğuduktan sonra kalıplarından çıkarılır ve içerisine 15 gr presta kakao dolgu kreması, 15 gr presta portakal dolgu kreması doldurulur, üzeri 5 gr portakal mousse ve 2 gr çikolata krispi ile süslenir. Son ürün gramajı yaklaşık 65-70 gr dır. Bu reçeteden yaklaşık 22 adet elde edilir.