Honey Maze
Honey Maze
Reçete
İçindekiler | Miktar | Birim |
---|---|---|
Kek, | ||
Honey Line Kek Miksi | 500 | g |
Yumurta | 325 | g |
Sıvı Yağ | 65 | g |
Su | 90 | g |
Krema, | ||
Quattro Pasta Kreması | 500 | g |
Su | 1000 | g |
Fildişi Kuvertür Çikolata | 200 | g |
Whipra Sıvı Şanti | 500 | g |
Crême Bourbonessa Pasta Kreması | 100 | g |
Sos, | ||
Paletta Miroir Karamel Pastacılık Jeli | 250 | g |
Paletta Hot Sade Pastacılık Jeli | 100 | g |
Whipra Sıvı Şanti | 100 | g |
Dekorasyon, | ||
Çikolata Dekor | ||
Altın Yaprak |
Hazırlanışı
Kek: Tüm malzemeler mikser haznesine koyulur, palet yardımı ile 4 dk. orta devirde karıştırılır. 40x60 cm ölçülerinde fırın tepsisine karışım eşit şekilde yayılır ve 175°C konveksiyonel fırında 12 dk. pişirilir.
Krema: Fildişi kuvertür çikolata hariç tüm malzemeler Tüm malzemeler mikser haznesine koyulur, çırpma teli yardımı ile
40 saniye yavaş, 4 dk. hızlı devirde karıştırılır. Fildişi kuvertür çikolata 30°C’ye gelene kadar ısıtılarak karışıma ilave edilir ve
tekrar karıştırılır.
Birleştirme: 3 numara çembere, taban olarak soğuyan kek yerleştirilir. Hazırlanan krema karışımı kekin üzerine dökülür ve üzerine bir pat daha kek yerleştirilerek tekrar krema dökülür. Dolapta 1 saat dinlendirilir.
Sos: Paletta Hot sade jel ve Paletta Miroir karamel jöle 83°C’ye gelene kadar ocakta ısıtılır ve karışım 25°C’ye geldiğinde Whipra sıvı şanti eklenerek karıştırılıp 1 saat dinlendirilir.
Dekorasyon: Hazırlanan sos, pastanın üzerine dökülür. Çikolata dekorları ve altın yaprak ile dekorasyon tamamlanır.