Reçeteler Reçeteler

Honey Maze

Reçete

İçindekiler Miktar Birim
Kek,
Honey Line Kek Miksi 500 g
Yumurta 325 g
Sıvı Yağ 65 g
Su 90 g
Krema,
Quattro Pasta Kreması 500 g
Su 1000 g
Fildişi Kuvertür Çikolata 200 g
Whipra Sıvı Şanti 500 g
Crême Bourbonessa Pasta Kreması 100 g
Sos,
Paletta Miroir Karamel Pastacılık Jeli 250 g
Paletta Hot Sade Pastacılık Jeli 100 g
Whipra Sıvı Şanti 100 g
Dekorasyon,
Çikolata Dekor
Altın Yaprak

Hazırlanışı

Kek: Tüm malzemeler mikser haznesine koyulur, palet yardımı ile 4 dk. orta devirde karıştırılır. 40x60 cm ölçülerinde fırın tepsisine karışım eşit şekilde yayılır ve 175°C konveksiyonel fırında 12 dk. pişirilir.

 

Krema: Fildişi kuvertür çikolata hariç tüm malzemeler Tüm malzemeler mikser haznesine koyulur, çırpma teli yardımı ile

40 saniye yavaş, 4 dk. hızlı devirde karıştırılır. Fildişi kuvertür çikolata 30°C’ye gelene kadar ısıtılarak karışıma ilave edilir ve

tekrar karıştırılır.

 

Birleştirme: 3 numara çembere, taban olarak soğuyan kek yerleştirilir. Hazırlanan krema karışımı kekin üzerine dökülür ve üzerine bir pat daha kek yerleştirilerek tekrar krema dökülür. Dolapta 1 saat dinlendirilir.

 

Sos: Paletta Hot sade jel ve Paletta Miroir karamel jöle 83°C’ye gelene kadar ocakta ısıtılır ve karışım 25°C’ye geldiğinde Whipra sıvı şanti eklenerek karıştırılıp 1 saat dinlendirilir.

 

Dekorasyon: Hazırlanan sos, pastanın üzerine dökülür. Çikolata dekorları ve altın yaprak ile dekorasyon tamamlanır.

Honey Maze