Reçeteler Reçeteler

Frambuaz ve Kremalı Pasta

Reçete

İçindekiler Miktar Birim
Pandispanya için
Biscamix Choco Pandispanya Miksi 400 gr
Yumurta 400 gr
Su 35 gr
Emülgatör 3 gr
Pasta Kreması için
Quattro Pasta Kreması Toz Karışımı 200 gr
Su 500 gr
Whippo Bourbon için
Whippo Bourbon Şanti Toz Karışım 250 gr
Su 750 gr
Dolgu için
Frutafill Frambuaz Meyve Dolgusu 1100 gr
Dekorasyon
Taze Mikro Filizler
Taze Frambuaz 2 gr
Paletta Miroir Sade Jöle 500 gr

Hazırlanışı

Pandispanya için, tüm malzemeler mikser haznesine koyulur ve 1 dakika orta, 5 dakika hızlı devirde karıştırılır. 40 x 60 cm tepsi içerisine yağlı kâğıt koyulur ve 750 gr pandispanya karışımı tepsiye dökülür. Taban fırında: alt: 165°C , üst: 185°C'de 12 dakika pişirilir.
Whippo Bourbon için, tüm malzemeler mikser haznesine koyulur ve 5 dakika hızlı devirde karıştırılır.

Quattro Pasta Kreması için, su ve Quattro pasta kreması toz karışımı mikser haznesine koyulur ve çırpma teli ile hızlı devirde 5 dakika çırpılır. Hazırlanan kremanın içerisine 200 gr Whippo Bourbon şanti toz karışımı eklenerek karıştırılır ve mousse elde edilir. Paletta Miroir Jöle %10 su ilavesi yapılarak yumuşatılır ve pastanın yüzeyine uygulanır. Pişirilen pandispanya soğuduktan sonra pandispanyanın alt kısmındaki yağlı kağıt çıkarılır, 700 gr pandispanya iki eşit parçaya kesilir, birinci dilimin üzerine 550 gr Frutafill Frambuaz meyve dolgusu yayılır ardından 400 gr mousse sürülür ve diğer pandispanya dilimi ilk yapılan katın üzerine koyulur. 550 gr Frutafill Frambuaz meyve dolgusu sürülür, tekrar mousse sürülür ve diğer pandispanya dilimi üzerine koyulup pasta tamamlanır ve dondurulur. Donma işlemi tamamlandıktan sonra üzerine 100 gr Paletta Miroir Jöle sürülür. 3 x 10 cm ölçülerinde porsiyonlanır.

Dekorasyon için, taze frambuaz ve mikro filizler ile süslenir.

*Son ürün gramajı yaklaşık 30 gr’dir. Bu reçeteden yaklaşık 80 adet çıkmaktadır.

Frambuaz ve Kremalı Pasta