Reçeteler Reçeteler

Esmer Pataşu Topları

Reçete

İçindekiler Miktar Birim
Hamur
Tereyağ/Margarin 580 gr
Esmer Şeker 720 gr
Un 720 gr
Jello Total 1000 gr
Su 1500 gr
İç Krema
Carusto Pasta Kreması 1000 gr
Su 2500 gr
Whiplio Sıvı Şanti 200 gr
Dekorasyon
Mont Blanc 100 gr

Hazırlanışı

Hamur, tereyağ/Margarin, esmer şeker ve un yoğurulup buzdolabında dinlendirilir. Dinlenen hamur merdane yardımı ile 3 mm kalınlığında açılır, 6 cm yuvarlak daire şeklinde kesilir.
İç krema, Carusto ve su 4 dakika çırpılır son 1 dakika Whiplio ekleyerek çırpmaya devam edilir. Su ve Jello Total 8-10 dakika pürüzsüz bir hamur oluncaya kadar çırpılır. 25 gr lık toplar halinde sıkma torbası yardımı ile tepsiye dökülür. 
Dekorasyon,  Mont Blanc erimeyen pudra şekeri ile dekore edilir.
Pişirme Derecesi: Taban Fırın 190°C 35-40 dakika – Konveksiyonel Fırın 160°C 30-35 dakika

Esmer Pataşu Topları