Dark Velvet Kütük Pasta
Dark Velvet Kütük Pasta
Reçete
İçindekiler | Miktar | Birim |
---|---|---|
Kek için, | ||
Dark Velvet Kek Miksi | 500 | gr |
Yumurta | 265 | gr |
Sıvı Yağ | 65 | gr |
Su | 90 | gr |
İç Dolgu, | ||
Carusto Pasta Kreması | 250 | gr |
Süt | 400 | gr |
Whiplio Sıvı Şanti | 400 | gr |
Dekorasyon, | ||
Bitter Çikolata | 500 | gr |
Cremti Şekersiz Sıvı Şanti | 500 | gr |
Yılbaşı Süsleri |
Hazırlanışı
Kek için, Tüm malzemeler miksere koyulur ve 4 dakika yavaş devirde karıştırılıp 40x60 cm lik fırın tepsisine dökülerek 180°C fırında 10 dakika pişirilir.
Dolgu için, Tüm malzemeler mikserde 1 dakika yavaş, 4 dakika hızlı devirde karıştırılır ve 30 dakika buzdolabında dinlendirilir.
Pişen ve soğuyan kekin içerisine hazırlanan dolgu kreması sürülüp rulo haline getirilir. Rulodan 7 cm lik ve 4 cm lik 2 parça kesilir. Büyük parça yan tarafı ile, küçük parça üst tarafı ile birleştirilir.
Dekorasyon, Cremti şekersiz sıvı şanti 80°C olacak şekilde ısıtılıp içerisine bitter çikolata ilave edilerek karıştırılır ve 60 dakika buzdolabında soğutulur. Soğuyan ganaj spatula yardımı ile hazırlanan pastaya kütük formu verilerek sürülür. Yılbaşı süsleri ile dekorasyon tamamlanır.