Reçeteler Reçeteler

Fraisier

Reçete

İçindekiler Miktar Birim
Kek için,
Biscamix Sade Pandispanya Miksi 500 gr
Yumurta 375 gr
Su 75 gr
Krema için,
Zesto Pasta Kreması Toz Karışımı 1000 gr
Sıcak Süt(100°C) 2500 gr
Tereyağ 250 gr
Dekorasyon,
Çilek
Frenk Üzümü
Mini Papaya
Yaban Mersini

Hazırlanışı

Kek için: Tüm malzemeler mikser haznesine koyulur, çırpma teli yardımı ile 1 dk yavaş, 6 dk hızlı karıştırılır. Karışım çemberlere doldurularak 175°C konveksiyonel fırında 35 dk pişirilir.

Krema için: Kaynamış süt içerisine Zesto miksi ilave edilerek 3 dk boyunca ocakta kaynatılararak tereyağ eklenir ve homojen bir şekilde karıştırıldıktan sonra üzeri hava almayacak şekilde streç film ile kapatılarak +4°C’de soğumaya bırakılır.

Birleştirme: Soğuyan pandispanyalar çemberden çıkartılarak pandispanya testeresi yardımı ile her biri 1 cm kalınlığında olacak şekilde eşit dilimlere bölünerek patlar oluşturulur. Çemberin içerisine taban patı koyulur ve yanlarına dilimlenmiş çilekler dizilir. Pişen ve soğuyan Zesto krema mikser haznesine koyularak 2 dakika orta devirde çırpma teli yardımı ile homojen bir kıvam alana kadar karıştırılır. Hazırlanan krema sıkma torbasına koyularak çemberin içerisindeki taban patın üzerine, çemberin ortası çukur olacak şekilde sıkılır. Boş bırakılan orta kısıma doğranmış çilekler koyulur ve tekrar çileklerin üzerine krema sıkılır. 2. Pat koyulur ve boşlukların kapanması için yukarıdan hafif bir baskı uygulanır. Üzerine Zesto krema sıkılarak palet yardımı ile çember hizasında düz bir zemin elde edilir. Meyveler ile dekorasyon tamamlanır.

Fraisier