Çikolatalı Kayısılı Swiss Roll
Çikolatalı Kayısılı Swiss Roll
Reçete
İçindekiler | Miktar | Birim |
---|---|---|
Swiss Roll | ||
Biscamix Flex Pandispanya Miksi | 400 | gr |
Yumurta | 400 | gr |
Su | 35 | gr |
Emülgatör | 3 | gr |
İç Dolgu | ||
Whippo Bourbon Şanti Toz Karışım | 160 | gr |
Cremti Şekersiz Sıvı Şanti | 100 | gr |
Frutafill Kayısı Meyve Dolgusu | 150 | gr |
Çikolata Sos | 200 | gr |
Dekorasyon | ||
Çikolata Dekorasyonu |
Hazırlanışı
Swiss roll, tüm malzemeler mikser kazanına koyulur 1 dakika düşük, 4 dakika yüksek devirde çırpma teli ile karıştırılır. Tepsiye 750 gr olacak şekilde yayılır ve üzerine yarım kavrulmuş file bademler serpilir. Taban fırında 165-190°C’de 14 dakika , Konveksiyonel fırında 170°C’de 12 dakika pişirilir. Hazırlanan swiss roll’ün üzerine Frutafill kayısı meyve dolgusu sürülür, Whippo Bourbon ile Cremti çırpılır ve karıştırılır. Karışım dolgunun üzerine sürülür ve rulo şekline getirilir.
Dekorasyon, üzerini çikolata sos ile kaplanır ve sütlü çikolata ile dekore edilir