Çikolata ve Tropikal Dolgulu Kurabiye
Çikolata ve Tropikal Dolgulu Kurabiye
Reçete
İçindekiler | Miktar | Birim |
---|---|---|
Bitter Çikolata | 250 | gr |
Cremti Bitkisel Sıvı Şanti | 250 | gr |
Rendelenmiş Limon Kabuğu | 10 | gr |
Frutafill Tropikal Meyve Dolgusu | 250 | gr |
Krem Peynir | 205 | gr |
Fildişi Çikolata | 100 | gr |
Dekorasyon için, | ||
Rendelenmiş Kuru Hindistan Cevizi |
Hazırlanışı
Bitter çikolata bain-marie tekniği kullanarak eritilir, silikon kalıplara küçük kaşık yardımı ile sürülür. 10 dakika -18°C’de dondurulur. Tropikal dolgu, krema için, limon suyu, limon kabuğu rendesi ve krem peyniri mikserde orta hızda 5 dk çırpılır, Cremti eklenip 5 dk daha çırpılır. Son olarak da benmari usulü eritilmiş fildişi çikolata eklenir.
Dekorasyon için, silikon kalıplardaki çikolatanın içine krema, torba yardımıyla sıkılır. 30 dk -18°C’de dondurulup, kalıptan çıkarılır ve üzerine hindistan cevizi sererek dekorasyonu tamamlanır.