Çikolata & Toffee Cheesecake
Çikolata & Toffee Cheesecake
Reçete
İçindekiler | Miktar | Birim |
---|---|---|
Cheesecake için, | ||
Labne Peyniri | 460 | gr |
Toz Şeker | 160 | gr |
Yumurta | 160 | gr |
Un | 33 | gr |
Vanilya Tozu | 1 | gr |
Süt | 60 | gr |
Nişasta | 8 | gr |
Whiplio Sıvı Şanti | 185 | gr |
Cheesecake Tabanı için, | ||
Un | 125 | gr |
Margarin | 100 | gr |
Toz Şeker | 150 | gr |
Cookiemix LS | 250 | gr |
Su | 75 | gr |
Tereyağ | 25 | gr |
Ganaj ve Çikolata Mousse için, | ||
Bitter Çikolata | 250 | gr |
Whiplio Sıvı Şanti | 500 | gr |
Dekorasyon, | ||
Presta Fine Toffee Dolgu Kreması | 200 | gr |
Çikolatalı Mousse | 200 | gr |
Brownie Rendesi | 2 | gr |
Hazırlanışı
Cookiemix için, tüm malzemeler karıştırılır, 40x60 cm tepsiye ince bir şekilde açılır. Konveksiyon fırında 160°C sıcaklıkta, Taban fırında üst: 185°C, alt: 165°C sıcaklıkta 20 dakika pişirilir ve soğuduktan sonra toz haline getirilir. İçerisine 25 gr tereyağ ilave edilir ve karıştırılır. Karışım 20 cm lik pasta çemberinin alt kısmına yerleştirilir.
Cheesecake için, tüm malzemeler mikserde palet yardımı ile düşük devirde 5 dakika karıştırılır ve cheesecake tabanının üzerine dökülür. 100°C fırında 90 dakika pişirilir.
Ganaj için, 250 gr Whiplio Şekerli Bitkisel Sıvı Şanti küçük parçalara bölünen bitter çikolatanın üzerine dökülür ve eritilir.
Çikolatalı mousse için, ganaj, ılık ısıya geldiğinde 250 gr Whiplio Şekerli Bitkisel Sıvı Şanti çırpılır ve ganaj ile karıştırılır.
Dekorasyon için, Cheesecake piştikten ve soğuduktan sonra üst kısmına 200 gr Presta Fine Toffee dolgu kreması sürülür, 200 gr bitter çikolata mousse sıkılır ve brownie rendelenir.
Son ürün 1.667 kg dır. Bu reçeteden 1 adet Cheesecake elde edilmektedir.