Çikolata Çilekli Fuga Kek
Çikolata Çilekli Fuga Kek
Reçete
İçindekiler | Miktar | Birim |
---|---|---|
Biscamix Kakaolu Pandispanya Miksi | 1000 | gr |
Su | 200 | gr |
Yumurta | 200 | gr |
Ganaj | ||
Whiplio Sıvı Şanti | 1000 | gr |
Bitter Çikolata | 1000 | gr |
Paletta Miroir Kakao Jöle | 200 | gr |
Dekor | ||
Taze Çilek | ||
Kırık Çikolatalar |
Hazırlanışı
Biscamix Kakao Pandispanya için, su ve yumurta mikser kazanına koyulur, palet tel yardımı ile 5 dakika karıştırılır. Karışım 23 cmlik çemberlere dökülür ve taban fırında: 165 – 185°C, konveksiyonel fırında: 150°C sıcaklıkta 45 dakika pişirilir.
Ganaj için, Whiplio şekerli bitkisel sıvı şanti ocakta kaynatılır. Çikolata ve Paletta miroir kakao jöle eklenir ve 1 gece dinlendirilir.
Dekorasyon için, dinlendirilen ganaj mikserde 3 dakika çırpılır, kek ikiye bölünüp arasına ganaj sürülür ve kapatılır. Üzerine de ganaj sürülür ve çilek ile dekore edilir.