Reçeteler Reçeteler

Çikolata Çilekli Fuga Kek

Reçete

İçindekiler Miktar Birim
Biscamix Kakaolu Pandispanya Miksi 1000 gr
Su 200 gr
Yumurta 200 gr
Ganaj
Whiplio Sıvı Şanti 1000 gr
Bitter Çikolata 1000 gr
Paletta Miroir Kakao Jöle 200 gr
Dekor
Taze Çilek
Kırık Çikolatalar

Hazırlanışı

Biscamix Kakao Pandispanya için, su ve yumurta mikser kazanına koyulur, palet tel yardımı ile 5 dakika karıştırılır. Karışım 23 cmlik çemberlere dökülür ve  taban fırında: 165 – 185°C, konveksiyonel fırında: 150°C sıcaklıkta 45 dakika pişirilir.
Ganaj için, Whiplio şekerli bitkisel sıvı şanti ocakta kaynatılır. Çikolata ve Paletta miroir kakao jöle eklenir ve 1 gece dinlendirilir.  
Dekorasyon için, dinlendirilen ganaj mikserde 3 dakika çırpılır, kek ikiye bölünüp arasına ganaj sürülür ve kapatılır. Üzerine de ganaj sürülür ve çilek ile dekore edilir. 

Çikolata Çilekli Fuga Kek