Caramiodom
Caramiodom
Reçete
İçindekiler | Miktar | Birim |
---|---|---|
Breton, | ||
Tereyağ(yumuşak) | 200 | gr |
Yumurta | 200 | gr |
Şeker | 200 | gr |
Un | 150 | gr |
Mus, | ||
Zeesan Neutral | 100 | gr |
Presta Limon Dolgu Kreması | 100 | gr |
Presta Cream Dolgu Kreması | 100 | gr |
Su | 100 | gr |
Whiplio Sıvı Şanti(Çırpılmış) | 250 | gr |
Mereng, | ||
Burdenno Mereng Toz Karışımı | 150 | gr |
Su | 75 | gr |
Hazırlanışı
Breton: Tüm malzemeler mikser haznesine koyulur, palet yardımı ile 4 dk. orta devirde karıştırılır. Karışım şanti torbası yardımı ile mono çemberlere 2 cm yüksekliğinde dolduracak şekilde sıkılır ve 170°C konveksiyonel fırında 25-30 dk. pişirilir.
Mus: Zeesan Neutral ve su karıştırılır. Presta Limon ve Presta Cream dolgu kremaları eklenerek çırpılmış Whiplio sıvı şanti ile karıştırılır. Karışım şanti torbası yardımı ile silikon kalıplara sıkılır ve üzerine bretonlar yapıştırılıp dondurucuda bekletilir.
Mereng: Mikser haznesine önce su sonra Burdenno Mereng toz karışımı ve şeker eklenir. 30 sn. yavaş, min. 5 dakika ürün kabarana kadar yüksek devirde tel ile karıştırılır.
Birleştirme: Dondurucudan donmuş pastalar çıkarılır ve çırpılan merenglere batırılır. Pürmüz yardımı ile yakılır ve mereng damlaları ile dekorasyon tamamlanır.