Budapeşte
Budapeşte
Reçete
İçindekiler | Miktar | Birim |
---|---|---|
Kek için, | ||
Yumurta Beyazı | 750 | gr |
Toz Şeker | 1300 | gr |
Toz Fındık | 600 | gr |
Dolgu için, | ||
Creme Bourbonessa Pasta Kreması Toz Karışımı | 250 | gr |
Cremti Şekersiz Bitkisel Sıvı Şanti | 100 | gr |
Süt | 500 | gr |
Taze Çilek | ||
Dekorasyon için, | ||
Taze Çilek |
Hazırlanışı
Kek için, 750 gr yumurta beyazı ve 700 gr toz şeker mikserde hızlı devirde kabartılır. 600 gr toz fındık ve 600 gr şeker ayrı kapta karıştırılır ve çırpılmış yumurta beyazı ve şeker ile yavaşça karıştırılır. Krema torbası ile karışım silpata bitişik uzun şeritler halinde silpat uzunluğunda ardışık şekilde sıkılır. Taban fırında alt: 165°C, üst: 185°C’de 15 dakika pişirilir. Soğuduktan sonra silpattan ters çevirerek çıkartılır.
Dolgu için, malzemeler aynı anda mikser yardımı ile 5 dakika çırpılır.
Dekorasyon için, elde edilen krema kek yüzeyine sürülüp çilekler yerleştirilir ve sarma işlemi yapılır.