Ballı Portakallı Pasta
Ballı Portakallı Pasta
Reçete
İçindekiler | Miktar | Birim |
---|---|---|
Honey Choco Kek Miksi | 250 | gr |
Yumurta | 125 | gr |
Sıvı Yağ | 125 | gr |
Süt | 50 | gr |
İç Dolgu İçin, | ||
Créme Bourbonessa Pasta Kreması Toz Karışımı | 400 | gr |
Su | 1000 | gr |
Cremti Şekersiz Sıvı Şanti | 500 | gr |
Presta Portakal Dolgu Kreması | 500 | gr |
Dekorasyon için, | ||
Presta Portakal Dolgu Kreması | 350 | gr |
Hazırlanışı
Kek için, malzemeler mikser kazanına koyularak palet yardımı ile 5 dakika orta devirde karıştırılır ve 27 cm
lik çemberin alt tarafı alüminyum folyo ile kapatılır. Karıştırılan tüm malzeme çemberin içerisine dökülür ve
170°C fırında 40 dakika pişirilir.
İç dolgu için, malzemeler mikser kazanına koyularak tel yardımı ile 5 dakika çırpılır, pişirilen Honey Choco
kek bıçak yardımı ile 3 eşit pat şeklinde kesilir. Hazırlanan iç krema, torba yardımı ile yuvarlak ve eşit şekillerde
aralarda boşluk bırakılarak patlara sıkılır. Presta paortakal dolgu kreması torba yardımı ile boş bırakılan
yerlere sıkılarak uygulanır ve patlar üst üste konularak -18°C’de 2 saat dinlendirildikten sonra çıkarılır.
Dekorasyon için, üst tarafına presta portakal dolgu kreması sürülerek pasta tamamlanır.